• banner

Bedane piano digital lan tradhisi

Mbandhingake karo piano tradisional, piano digital luwih ora angel, sing kudu sampeyan lebokake; nylametake sampeyan saka nyetel piano. Lan sawetara model portabel piano digital bisa ditindakake kapan wae. Iki cocog banget kanggo para mudha sing seneng piano, nanging kudu pindhah asring, utawa malah pindhah menyang kutha liya! Nyambut gawe lan urip wis rame banget, kanthi jadwal sing padhet, sampeyan uga ngarepake sawetara wektu kanggo muter piano, kanggo nglegakake minat sampeyan. Malah kerja ing lembur nganti wengi ing wayah wengi, kanthi insomnia; mesthine sampeyan pengin main luwih saka sawetara menit. Piano digital bisa langsung dilebokake ing headphone, ora ngganggu wong liya, pancen kauntungan sing ora bisa ditolak. Lan kabeh iki kalebu piano tradisional sing ora bisa diwenehake.

Kajaba iku, piano digital luwih nglipur. Apa maneh macem-macem nada, reverb, langsung ngrekam kabeh iki. piano digital bisa dianggep minangka piranti input keyboard. Pasang USB menyang komputer lan gunakake piranti lunak kaya Ivory American D, lan Piano; sampeyan meh seneng ngganti piano anyar. Kita ngerti yen ing jaman Bach, durung ana piano modern, lan kabeh wong nggunakake harpsichord. Dadi, sampeyan bisa nyoba muter temperatur sing padha karo kualitas swara saka harpsichord, lan sanajan keyboard kaya piano modern, luwih cedhak karo Bach tinimbang piano tradisional sing nggunakake. Kesenengan semacam iki minangka piano tradisional sing ora bisa diwenehake. Piano digital bisa dipilih kanthi luwih milih. Rega sing relatif murah, ora butuh tuning, ora ana pangopènan.

Nanging, mesthi ana nanging. Piano digital isih ora bisa menehi kombinasi industri lan seni sing sampurna, pangertene musik sing resik lan murni kaya piano tradisional. Kaya ing bukune John berg, The Way to Watch, sanajan duwe gambar resolusi dhuwur iki ing internet, kita isih tuku tiket pesawat menyang Paris kanggo ndeleng Mona Lisa asli. Amarga kita ngerti, iku bener, apa sing kita deleng ing layar, sanajan kita bisa nggedhekake, ndeleng kabeh detail, kita isih nganggep ora bener. Wong rasional, nanging uga luwih ora rasional, aku seneng piano digital, amarga luwih nyenengake, luwih gampang ditekani tinimbang piano tradisional. Nanging aku kangen piano tradisional ing wektu sing padha, amarga aku ngerti, iku kaendahan mekanik, lan swarane sing resonan --— sanajan bisa uga kudu disetel maneh.


Wektu kiriman: Jul-20-2021